Manifestari ciudate ale cainilor - partea 2 - Cainele meu isi freaca fundul de pamant

Deseori se intampla sa ne vedem animalul de companie ca se taraste / isi freaca fundul pe iarba, pe pamant sau chiar in casa pe covor.

De cele mai multe ori nu reprezinta o problema medicala, fii absolut normala atunci cand este precedata de actul de defecare. Cu alte cuvinte, un caine dupa si-a facut nevoile simte nevoia sa se “stearga” la fund.

Sunt multe teorii care stau la baza acestui fenomen. O alta posibila cauza poate fi prezenta viermilor intestinali ce ii poate provoca o stare de mancarime. Medicii veterinari recomanda administrarea profilactica si periodica ( din 3 in 3 luni de zile ) a pastilelor deparazitante intern.
Chiar daca dumneavoastra i-ati administrat pastila de deparazitare recent, nu este exclus ca acesta sa aibe in continuare viermi, sau sa se infestat intre timp. Ca orice animal, atunci cand iese afara, are tendinta de a mirosi si a linge tot felul de lucruri ce pot contine larvele unor nematode sau oochisturi.

De asemenea, glandele perianale pot fi o alta cauza a dorintei animalului dvs de a se freca de sol. Atunci cand tocmai si le-a vidat singur sau se afla in situatia imposibilitatii de a si le vida are tendinta de a se freca cu fundul de pamant. Poate deveni o problema medicala serioasa daca este ignorata.

In concluzie, daca problema persista si animalul dumneavoastra se taraste tot mai des cu fundul de pamant va recomandam sa consultati medical veterinar pentru a stabili cu exactitate cauza.